Eandis rijdt duurzamer

11064754_837969499603804_3432411787897969888_nElektriciteit- en gasdistributeur Eandis, partner van De Mobiliteitskampioen, toont alvast het goede voorbeeld wat betreft duurzame mobiliteit. Eandis neemt 22 aardgasvoertuigen in gebruik. Energieminister Annemie Turtelboom overhandigde de sleutels.

Eandis engageerde zich om tussen 2008 en 2020 de eigen CO²-uitstoot met 20% te verminderen. De nieuwe wagens passen in die strategie. “Ons pleidooi om verstandig om te gaan met energie brengen we zelf in de praktijk”, zegt voorzitter Piet Buyse. “Op termijn moeten het er 100 worden, wat past in de vergroening van de voertuigenvloot”.

Op het vlak van mobiliteit levert Eandis tal van inspanningen. Naast de vergroening van het wagenpark, slagen ze er namelijk ook in om verplaatsingen te voorkomen. “De meest duurzame kilometers, zijn diegene die je kan vermijden”, zegt CEO Walter Van de Bossche. “Zo zijn de ‘open offices’ ondertussen ingeburgerd, waarbij medewerkers die meer dan 25 km van hun vaste werkplek wonen tot twee dagen per week kunnen werken in een dichterbij gelegen vestiging”.

Minister van Energie Annemie Turtelboom steunt alvast het initiatief: “We moeten werk maken van een vergroening van het wagenpark”. Hoewel de Vlaming gestaag bewuster wordt van het thema, is er nog werk aan de winkel. “Aardgasvoertuigen waren eind 2014 slechts goed voor 0,013% van de Vlaamse auto-industrie. We hebben dus nog een weg af te leggen”, benadrukt minister Turtelboom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s