Wie zijn de genomineerden?

wie wordt mobkampioenDumoulin Bricks, Solidariteit voor het Gezin, Bubble Post of Umicore: wie wordt de Mobiliteitskampioen?

Op het Gala van De Mobiliteitskampioen (donderdag 10 december, Gent) wordt De Mobiliteitskampioen 2015 bekendgemaakt door Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, samengesteld uit de partners van De Mobiliteitskampioen en experten.

Ook het grote publiek mag een favoriet kiezen uit de vier genomineerden. De populairste kandidaat gaat lopen met de Publieksprijs. Stemmen daarvoor kan op deze website tot donderdag 10 december om 12 uur.

Wie zijn de kanshebbers?

1. Dumoulin Bricks is de eerste genomineerde. Het bedrijf uit Roeselare produceert bouwstenen. Uniek is de manier waarop ze de stenen vervoeren naar het depot in Genk: langs het binnenwater. Een schip vervangt op die manier 50 vrachtwagens.
-> Filmpje en interview

2. De tweede kandidaat is Solidariteit voor het Gezin. De thuiszorgdienst uit Gent maakt momenteel volop de omschakeling naar een elektrisch en hybride wagenpark. Op die manier wisten ze nu al de CO²-uitstoot drastisch te verlagen.
-> Filmpje en interview

3. Bubble Post uit Gent is de derde genomineerde. Het bedrijf biedt een innoverende en duurzame oplossing voor het transport in binnensteden. Dat doen ze met elektrische cargo-fietsen en elektrische bestelwagens.
-> Filmpje en interview

4. Umicore, de vierde kanshebber, is een materiaaltechnologiebedrijf met een raffinage- en recyclagesite in Hoboken. Het bedrijf biedt een volledig uitgekiend mobiliteitsplan aan. De voorzieningen die ze uitwerkten rond een veerpont springen het meest in het oog.
-> Filmpje en interview

Vergeet niet zelf je stem uit te brengen!