Waarom deze wedstrijd?

wordle mobiliteitskampioenLVZ wil zelfstandigen en bedrijven belonen die op een positieve manier bezig zijn met duurzame mobiliteit. Die zelf al initiatieven namen rond tele- en flexwerken, carpoolen, autodelen, elektrische en andere fietsmogelijkheden, een groener wagenpark, enz. en die hun inspanningen in de kijker willen plaatsen. Elke onderneming uit Vlaanderen of Brussel, groot of klein, komt in aanmerking.

 

Aankondiging Mobiliteitskampioen (1 februari 2015)

mobiliteitskampioen logo webVlaanderen staat elke dag stil in de file. Tegelijk wemelt het van iniatieven om iets te doen aan het mobiliteitsprobleem. Meer met de (bedrijfs)fiets naar het werk, de vergroening van het wagenpark, nieuwigheden als het mobiliteitsbudget en distributiecentra aan de rand van de stad, fiets- en autodelen,  thuiswerk, enz zijn actueler dan ooit. Duurzame mobiliteit is dan ook het jaarthema 2015 van het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen (LVZ) en zijn Vormingsdienst. Een jaar waarin we op zoek gaan naar de Mobiliteitskampioen.

Die Mobiliteitskampioen is een zelfstandige of een bedrijf die de jury zal kunnen overtuigen van zijn inspanningen op het vlak van mobiliteit. Een onderneming dus die ons in vervoering brengt met een efficiënt, duurzaam en flexibel plan voor zijn werknemers, klanten, leveranciers enz.

Deelnemen aan de wedstrijd om Mobiliteitskampioen te worden is eenvoudig en gratis: vul het inschrijvingsformulier in op deze website. Uit de inzendingen worden vier genomineerden gekozen. Zij worden beoordeeld door een jury van deskundigen en gespecialiseerde vertegenwoordigers van de partners van de Mobiliteitskampioen: het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM), Eandis, de provincie Oost-Vlaanderen , enz. Op het Gala van de Mobiliteitskampioen, op donderdag 10 december in Gent wordt de uiteindelijke Mobiliteitskampioen bekendgemaakt én gevierd.

Mogelijkheden om u te onderscheiden als bedrijf zijn er genoeg. Driekwart van onze verplaatsingen gebeurt met de wagen. Wie de auto wil bannen van onze wegen, droomt dus. Wel kunnen we inzetten op minder en schoner verplaatsingen. Elke kilometer die niet met de wagen wordt afgelegd maar met een andere of collectieve vervoerswijze, is er een gewonnen. En om de uitstoot van CO2, NOx en fijn stof te verminderen zullen we moeten inzetten op voertuigen die niet met benzine of diesel rijden. Vandaag staan elektrische auto’s en wagens die met CNG (gecomprimeerd aardgas) rijden, volop in de belangstelling.

banner-partners-mobiliteitskampioen