Dit was het Gala van de Mobiliteitskampioen!

Bubble Post is de Mobiliteitskampioen 2015

bubble post mobiliteitskampioen

De Gentse start-up Bubble Post is verkozen tot de Mobiliteitskampioen 2015. Met deze wedstrijd zocht het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen (LVZ) naar de ondernemer die het best een antwoord biedt op het mobiliteitsvraagstuk. De winnaar werd donderdagavond bekendgemaakt door Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom tijdens het Gala van de Mobiliteitskampioen. Solidariteit voor het Gezin won de publieksprijs.

Bekijk de fotospecial onderaan dit bericht.

Het Gala van de Mobiliteitskampioen vond plaats in het provinciehuis van Oost-Vlaanderen. Naast Bubble Post en Solidariteit voor het Gezin waren ook Dumoulin Bricks en Umicore genomineerd voor deze titel. Een deskundige en onafhankelijke jury boog zich de voorbije maanden over hun dossier.

“Bubble Post geldt als een rolmodel inzake ecologisch transport. Op overtuigende wijze probeert deze jonge onderneming het gebruik van de wagen zoveel mogelijk uit de stad te bannen.” Met die woorden motiveerde Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom het verdict van de jury bij de bekendmaking van de winnaar. Bubble Post geniet nu twee jaar lang de uitstraling als eerste laureaat van de Mobiliteitskampioen.

“Duurzame mobiliteit zit gewoon in ons”
Van Gentse fietstaxi tot een innoverend en ecologisch transportbedrijf met internationale ambities: het gaat hard voor Bubble Post. Drie jaar geleden reden ze alleen nog rond in Gent. Volgend jaar zijn ze actief in 19 steden, waarvan 5 in Nederland. En dat met een totaal andere aanpak dan traditionele transportfirma’s. Yan Ketelers, communicatie- en marketingverantwoordelijke: “Wij geloven echt in een stad van de toekomst waar alles duurzaam of ecologisch is. Een mobiliteitsplan hebben we niet. Duurzame mobiliteit zit gewoon in ons.”

Publieksprijs voor Solidariteit voor het Gezin
Ook de uitreiking van de Publieksprijs was een hoogtepunt op het Gala van de Mobiliteitskampioen. De achterban van de genomineerden en het grote publiek konden hun stem uitbrengen op deze website. Net geen 5.000 mensen kozen hun favoriet. Solidariteit voor het Gezin trok uiteindelijk aan het langste eind met 37% van de stemmen. De thuiszorgdienst schakelde over naar een elektrisch en hybride wagenpark.
De mobiliteitsinvesteringen van de andere finalisten werden eveneens tijdens het Gala in de kijker gezet. Dumoulin Bricks, de snelbouwsteenfabrikant uit Roeselare, maakt furore met transport langs waterwegen. Umicore, het materiaaltechnologiebedrijf met een raffinage- en recyclagesite in Hoboken, trok dan weer de aandacht met een uitgekiend mobiliteitsplan.

Klik op een foto om de slideshow te starten.

Een gedachte over “Dit was het Gala van de Mobiliteitskampioen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s