Maak kennis met de vier kandidaten

wie wordt mobkampioenHoe leveren de vier genomineerden inspanning op het vlak van duurzame mobiliteit? Wij gingen langs bij Dumoulin Bricks, Solidariteit voor het Gezin, Bubble Post en Umicore. Het resultaat vind je terug in de onderstaande filmpjes. Wie verdient volgens u de titel van Mobiliteitskampioen 2015?

Dumoulin Bricks
In mei opende Dumoulin Bricks, een snelbouwsteenfabrikant uit Roeselare, zo’n 200 kilometer verder een depot in Genk. De bevoorrading ervan gebeurt volledig langs waterwegen. “Met elk schip houden we 56 vrachtwagens van de weg,” vertelt account manager Charlotte Vandermersch.

Solidariteit voor het Gezin
U kent ze ongetwijfeld uit het straatbeeld: de blauwe wagens van Solidariteit voor het Gezin. De thuiszorgdienst leverde een flinke inspanning door haar wagenpark eind 2014 over te schakelen naar hybride wagens.

Bubble Post
Van Gentse fietstaxi tot een innoverend en ecologisch transportbedrijf met internationale ambities: het gaat hard voor Bubble Post. Drie jaar geleden reden ze alleen nog rond in Gent. Volgend jaar zijn ze actief in 19 steden, waarvan 5 in Nederland. En dat met een totaal andere aanpak dan traditionele transportfirma’s.

Umicore
Wie over Antwerpen moet met de wagen, weet dat verkeershinder erbij hoort. Hoe slaagt een bedrijf er in om met zulke uitdagingen om te gaan? Met die vraag trokken wij naar Umicore, een materiaaltechnologiebedrijf met een raffinage- en recyclagesite in Hoboken, pal naast de Antwerpse Ring.

Wie is uw favoriet? Stem zelf op de publieksprijs!

2 gedachtes over “Maak kennis met de vier kandidaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s