De vier genomineerden zijn bekend

Dumoulin Bricks, Solidariteit voor het Gezin, Bubble Post of Umicore: wie wordt de Mobiliteitskampioen?

genomineerden bekendmakingDe genomineerden voor de Mobiliteitskampioen zijn bekend. Met die wedstrijd gaat het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen (LVZ) dit jaar op zoek naar de ondernemer die het meeste inspanningen levert op het vlak van duurzame mobiliteit. LVZ wil op die manier zelfstandigen en bedrijven belonen die een antwoord bieden op het mobiliteitsvraagstuk. Uit alle inschrijvingen blijven er nog vier kanshebbers over.

Dumoulin Bricks is de eerste genomineerde. Het bedrijf uit Roeselare produceert bouwstenen. Uniek is de manier waarop ze de stenen vervoeren naar het depot in Genk: langs het binnenwater. Een schip vervangt op die manier 50 vrachtwagens.

De tweede kandidaat is Solidariteit voor het Gezin. De thuiszorgdienst uit Gent maakt momenteel volop de omschakeling naar een elektrisch en hybride wagenpark. Op die manier wisten ze nu al de CO²-uitstoot drastisch te verlagen.

Bubble Post uit Gent is de derde genomineerde. Het bedrijf biedt een innoverende en duurzame oplossing voor het transport in binnensteden. Dat doen ze met elektrische cargo-fietsen en elektrische bestelwagens.

Umicore, de vierde kanshebber, is een materiaaltechnologiebedrijf met een raffinage- en recyclagesite in Hoboken. Het bedrijf biedt een volledig uitgekiend mobiliteitsplan aan. De voorzieningen die ze uitwerkten rond een veerpont springen het meest in het oog.

Een deskundige jury buigt zich de komende maanden over de dossiers van de genomineerden. In het volgend nummer van Vrij Ondernemen en ook via deze website zal u uitgebreider kunnen kennismaken met de vier kanshebbers op de titel. De vier zullen ook zelf en online stemmen kunnen verzamelen voor de afzonderlijke publieksprijs.

Wie uiteindelijk de eer mag opstrijken en zichzelf de Mobiliteitskampioen mag noemen, wordt bekendgemaakt op 10 december in Gent op het Gala van de Mobiliteitskampioen.

Een gedachte over “De vier genomineerden zijn bekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s