Blog: Dank u, Vadesco Logistics!

blog logoNaar aanleiding van de Mobiliteitskampioen testen we een elektrische wagen. In dit stukje rijden we mee met LVZ-directeur Luc Soens .

 

Elektrisch rijden, tankbeurten uitsparen

Elektrisch rijden is zuinig rijden. Ik kan er niet aan doen, maar als ik in de Nissan Leaf stap, begint direct het spelletje om met zo weinig mogelijk verbruik op mijn eindbestemming te komen. Het ziet er goed uit vandaag. Beetje aanschuiven hier en daar, en na 6 kilometer rijden heb ik al 2 kilometer verbruik ‘bijgewonnen’. Gestart op een bereik van 156 km sta ik dan op 158 km. Uiteraard in de superzuinige ECO-mode en in de B-stand om extra energie te recuperen bij het remmen.

nissan l 154 kmWe rijden achter een vrachtwagen van Vadesco Logistics. Schreef collega Bert niet dat je verbruik kan sparen door uit de wind achter de camion te blijven? Ja hoor, we zijn 15 km ver en de teller blijft op 158 km staan. Op de R4 rond Gent gaat Vadesco wat sneller rijden, we nestelen ons tegen een gezapige snelheid achter een andere vrachtwagen van Huysman Bouw. Dank u Vadesco Logistics, dank u Huysman Bouw! Op een stuk E40 en de invalsautoweg naar Gent-centrum gaan er wel wat kilometers ‘verloren’, maar na 35 km hebben we toch lekker maar 20 km elektriciteit ‘verbruikt’.

De Nissaf Leaf rijdt zo aangenaam en zacht dat je ook geen behoefte voelt om er snel mee te rijden. En we raken ook meer en meer overtuigd van het financiële plaatje. Als je weet dat een ‘volle’ tank 3 euro aan elektriciteit kost, en je daar 150 km ver mee komt, dan spaar je toch 50 euro per tankbeurt van een benzinewagen die daarmee 600 km rijdt. Na 60.000 km heb je al 5.000 gerecupereerd van de meerprijs van een elektrische wagen. En dan hebben we het nog niet over een aantal fiscale en andere voordelen.

(LS)

Bekijk alle berichten uit de blog ‘Wij testen een elektrische wagen!’

Volg de Mobiliteitskampioen ook op Facebook en Twitter

Een gedachte over “Blog: Dank u, Vadesco Logistics!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s