Blog: Naar Zulte en terug

Allez roulez! Naar Zulte en terug

blog logoVoor een interview in Zulte plan ik voor het eerst een echte trip met de elektrische wagen. 62 km heen en terug naar Gent. Wanneer ik achter het stuur kruip, voel ik toch wat kriebels. Met een druk op de rode knop maken we de Nissan Leaf wakker. Na wat knopjes en pedalen indrukken, ben ik er uit: om de wagen te starten, hou je de rem ingedrukt om de pook in achteruit, vooruit of neutraal te zetten. De handrem kunnen ze in de Leaf beter een nieuwe naam geven. Die trap je immers in met je linkervoet. Daarna zijn we weg, zonder dat iemand er iets van hoort.

138km blogOp het dashboard lichten heel wat balkjes op. Ik heb nog een bereik van 138 km. Wat me in die eerste kilometers opvalt, is de soepelheid . Rijden zonder schakelen voelt zo relaxed en de wagen bolt heerlijk over de weg. Voorheen reed ik met een Ford Fiesta, momenteel met een VW Polo. Het verschil in rijcomfort is groot. Al komt dat gevoel misschien ook wel door de stilte van de Leaf.

Even wennen
De rust tijdens deze eerste rit wordt slechts eenmaal verstoord. Wanneer ik bij het naderen van een rotonde wil afremmen, vliegen het fototoestel en notitieblok naast mij van de zetel. Les geleerd: de rem is vrij gevoelig, stevig intrappen hoeft niet. Zo’n nieuwe wagen, het is wat wennen. Nu ik kan remmen, mag het ook eens wat sneller gaan. Bij het opdraaien van de E17 gaat het versnellen heel makkelijk. De Leaf staat niet bekend om zijn snelheid, maar vlug en probleemloos accelereren is zeker geen probleem.

67km blog

Op de snelweg leer ik een nieuwe les. Boven de 100 kilometer per uur daalt mijn bereik aanzienlijk. De kilometers vliegen er letterlijk af en dus zet ik de tocht aan een rustig tempo verder. Wanneer ik naast me zie hoe een Audi zich laat vangen door een flitspaal, hoef ik daar niet rouwig om te zijn. 

Veilig terug in Gent staat mijn bereik op 67 km. Ik legde mijn traject af in de gewone D-mode (drive) zonder gebruik te maken van de ECO-functie. Hoe de wagen het doet als ik die groene knop indruk, test ik een volgende keer uit.

(BG)

Bekijk alle berichten uit de blog ‘Wij testen een elektrische wagen!’

Volg de Mobiliteitskampioen ook op Facebook en Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s