Blog: Les nummer 1

blog logoNaar aanleiding van de Mobiliteitskampioen testen we een elektrische wagen. Gisteren schreef Bert Goessens over zijn eerste kilometers met de Nissan Leaf. Nu is het de beurt aan LVZ-directeur Luc Soens om zijn eerste indrukken te delen.

Les nummer 1

Mijn eerste echte rit met een 100 procent elektrische wagen! De eerste kilometers met de zilvergrijze Nissan Leaf zijn niet echt hoopgevend… Meer dan een halfuur vanuit het centrum van Gent over de eerste drie kilometer tot de stadsrand. Les nummer 1: ook met een elektrische wagen sta je gewoon in de file.

Is het anders rijden met een elektrische wagen? Eigenlijk niet. Alleen de futuristische ‘automatische versnellingspook’ is een beetje wennen. Maar na de start mag je die gewoon vergeten, je hoeft hem zelfs niet meer aan te raken. Voor de rest rijdt onze Leaf als een gewone wagen. Heel soepel en comfortabel. Je hoort de Leaf ook totaal niet, dat is een van de kenmerken van een elektrische wagen. De stilte wordt alleen gebroken door de radio en door de onwaarschijnlijke stormwind.

De eerste 24 kilometer zitten erop, maar ik heb slechts 16 kilometer elektriciteit ‘verbruikt’. Want de Leaf laadt zich onderweg ook nog zelf op. Hoe dat werkt moeten we nog uitvissen. Maar tegen eind juni heeft deze jongen geen geheimen meer voor ons.

(LS)

Bekijk alle berichten uit de blog ‘Wij testen een elektrische wagen!’

Volg de Mobiliteitskampioen ook op Facebook en Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s