Blog: Wordt de Nissan Leaf ons nieuw lief?

Wordt de Nissan Leaf ons nieuw lief?

blog logoDe Mobiliteitskampioen zoekt naar ondernemers en zelfstandigen die duurzaam met mobiliteit omgaan. Elektrische wagens passen perfect in dat plaatje. Tijdens de startdag van de Mobiliteitskampioen in Eeklo, kwamen heel wat automerken hun duurzame voertuigen voorstellen. We raakten er aan de praat met Werner De Cock van Nissan Belux. ‘Waarom zouden jullie onze Nissan Leaf niet eens een tijdje testen’, vroeg hij.

NISSAN-LEAF-SIDE-VIEW1‘Waarom ook niet’, zeiden wij beslist. De Nissan Leaf is niet zo’n racemodel zoals de Tesla, maar staat wel bekend als dé gezinswagen onder de elektrische voertuigen. Dat die Leaf steeds meer gegadigden vindt, werd begin dit jaar duidelijk. ‘Nissan Leaf blijft populairste elektrische auto in Europa’, lazen we op de website van Knack. ‘De Nissan Leaf werd voor het vierde jaar op rij het bestverkochte model met 14.658 verkochte eenheden, voor de Renault Zoë (11.227 stuks) en de Tesla Model S (8.734 stuks).’

Om jullie niet te overladen met cijfers en tabellen grijpen we voor een korte voorstelling van de Nissan Leaf naar ons magazine Vrij Ondernemen. In de jongste editie presenteerden we er een overzicht van alle elektrische wagens en voertuigen op aardgas (CNG) die aanwezig waren en getest konden worden op onze startdag. Hieronder vind je een fragment uit dat artikel met de kenmerken van de Nissan Leaf. Wil je meer? Bekijk dan het volledige artikel ‘Feiten en cijfers over elektrisch rijden’, met ook technische gegevens van o.a. BMW i3,  Audi A3 g-tron en Tesla S85. De specificaties van de Nissan Leaf vind je uiteraard ook op de website van Nissan.

Dit eerste blogbericht sluiten we af met een weetje: LEAF staat voor Leading, Environmentally friendly, Affordable, Family Car. Morgen gaan we rijden!

(BG)
Meer over deze blog

nissan leaf kort

Uit Vrij Ondernemen

Bekijk alle berichten uit de blog ‘Wij testen een elektrische wagen!’

Volg de Mobiliteitskampioen ook op Facebook en Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s