“Eerst nadenken, dan verplaatsen”

vrij ondernemen aprilmeijuni cover 2

In het net verschenen magazine Vrij Ondernemen sprak LVZ met Koen Valgaeren, algemeen directeur van het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM). Het werd een interessant gesprek over duurzame mobiliteit en het feit dat Vlaanderen elke dag vast staat in de file. Een thema dat actueler is dan ooit. Lees het interview op deze website! 

“Eerst nadenken, dan verplaatsen”

Met de Mobiliteitskampioen gaan we op zoek naar ondernemers die oplossingen vinden voor het mobiliteitsprobleem. Een betere partner dan het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) konden we voor die zoektocht niet vinden. Het VIM heeft namelijk de ambitie om bij te dragen aan de overgang naar een duurzame mobiliteit. Dat doet het door samen met bedrijven en lokale overheden innovatieve proefprojecten uit te voeren.

koen valgaeren vimBegin april nam LVZ in Leuven deel aan een evenement van VIM rond mobiliteitsexpertise. Verschillende organisaties en bedrijven konden er tijdens een netwerkveiling elkaars vragen rond mobiliteit beantwoorden. Een uurtje voor de start van deze boeiende activiteit hadden we een gesprek met Koen Valgaeren, algemeen directeur van VIM.

“In 2006 hebben een 15-tal bedrijven waaronder telecomoperatoren, waterwegbeheerders, openbaarvervoermaatschappijen, vervoersaanbieders en spelers uit de studie- en advieswereld de handen in elkaar geslagen. In hun businessactiviteiten merkten ze toen al dat mobiliteit cruciaal zou worden in de toekomst. Enerzijds waren zij geïnteresseerd in betere mobiliteitsoplossingen, anderzijds in het ontwikkelen van hun eigen activiteiten. Daarom hadden ze nood aan betere mobiliteitsgegevens en aan samenwerkingsvormen om tot slimmere mobiliteit te komen.”

Lees het volledige interview in Vrij Ondernemen (vanaf pagina 6). Download VRIJ ONDERNEMEN (pdf) of bekijk het magazine via de reader hieronder.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s