Persbericht LVZ

Uniek autosalon van duurzame voertuigen op Startdag Mobiliteitskampioen in Eeklo

startdaghres

Het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen (LVZ) gaat dit jaar in Vlaanderen en Brussel op zoek naar de Mobiliteitskampioen. De Startdag voor deze wedstrijd wordt gehouden in Eeklo, op donderdag 5 maart. Zelfstandigen en ondernemers kunnen er een bedrijfsvervoerplan  leren opstellen, maar ook een testrit maken met elektrische wagens en voertuigen op aardgas.

“Duurzame mobiliteit is het jaarthema van LVZ”, legt directeur Luc Soens uit. “We wijzen daarom op de vele initiatieven om iets te doen aan het mobiliteitsprobleem: met de (bedrijfs)fiets naar het werk, de vergroening van het wagenpark, nieuwigheden als het mobiliteitsbudget en distributiecentra aan de rand van de stad, fiets- en autodelen, thuiswerk, enz. En we gaan dit jaar zelf op zoek naar de Mobiliteitskampioen: een zelfstandige of onderneming die ons overtuigt van zijn inspanningen op het vlak van mobiliteit. “

Om deze wedstrijd in de kijker te zetten organiseert LVZ op donderdag 5 maart in en om het stadskantoor  aan de Industrielaan in Eeklo een Startdag in samenwerking met het stadsbestuur en Eandis. Doelpubliek zijn zelfstandigen en ondernemers, maar ook geïnteresseerde particulieren zijn welkom.

“Eeklo is een provinciestad met typische mobiliteitsproblemen”, zegt schepen voor Mobiliteit Christophe De Waele. “Met een druk centrum en een treinstation zonder goede verbinding met  het industrieterrein bijvoorbeeld. Toch  ontplooit de stad volop initiatieven om hierop beter in te spelen. Op de Startdag zetten we die in de kijker”.

De Startdag wordt afgesloten met demonstraties en testritten van elektrische wagens en wagens op gecomprimeerd aardgas (CNG). Eandis kon meer dan tien automerken warm maken om een vloot naar Eeklo te sturen. “Het wordt een uniek autosalon met alleen duurzame voertuigen van Tesla, Fiat, Opel, Nissan, VW, Audi, Skoda, Seat, Volvo, BMW en Iveco”, vertelt Dries Dennequin van Eandis.

Deelnemen aan de Startdag van de Mobiliteitskampioen is gratis, maar inschrijven voor maandag 2 maart is verplicht op www.mobiliteitskampioen.be. Daar vindt u ook alle details.

Voor meer informatie: Luc SOENS, 0475-79.32.21, luc.soens@lvz.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s